måndag 9 februari 2009

I morgon är det dags......







Grävgubben har varit till våran tomt och kikat på vad han ska göra, det är en hel del stubbar som ska grävas bort. Det är nog ett 50- tal stubbar som måste grävas ur, alltså en hel del jobb! Så i morgon kommer dom och ska ta bort all snö ( känns som hur mycket som helst) sedan passar vi på att göra en grovplanering på tomten så vi slipper det till våren! Garage uppfarten gör vi klar samt att vi gräver och gjuter plint till altanen! Lika bra att göra allt på en gång medans man har maskiner på gården! Det har vi lärt oss.......Tänkte visa lite bilder på vårat hus enligt standardritning från fiskarheden! Nu har ju vi gjort typ 100 ändringar så vårat hus är ju mycket finare, hi hi....Vi har bla ändrat entrén på huset, vi har tagit bort balkongen och det blir raka staketpinnar vid entrén, vi har valt pardörrar. Vi har även höjt taklivet i huset med 20 cm, som sagt så kan jag inte rabbla upp allt, men fint kommer det att bli! Även inne ha vi gjort en del ändringar och tillval men det får jag berätta om senare......Nu längtar vi tills i morgon och jag kommer lägga upp mera bilder på tomten till veckan! Ha en fortsatt trevlig kväll!!

13 kommentarer:

Vitt och Blått sa...

Men vad spännande att följa er på resan mot ett nytt hus! Ser jättefint ut! :) Kram Ewa

Maria - Villa Krutbruket sa...

Vad spännade för er!!
Åh det är så roligt när allt är igång, man bara går och väntar och väntar innan ingenting händer..
Hoppas på många fina bilder.
Hoppas inte att det skapar hinder för er med snön, dom säger ju att bästa årstiden är vinter att bygga på..
När kommer själva "huset"?Har ni fått ett datum?
Ha en bra dag!
Kram...

Belfiore sa...

Tänk att ni är där nu! Tiden går så himla fort. Ska se att ni flyttar in samtidigt som oss i slutändan;) Just nu går allt så himla segt för oss. Men idag har snickarna lovat att de ska fixa klart med ventilationen för lösullen har de beställt till på fredag...

Tänk att det blev så himla kallt och mycket snö den här vintern. Det är faktiskt en hel del tröttsamt merarbete att skotta och fixa bort kall och isig snö från tak och liknande... Men snart kommer våren! Å sen sommaren å då är vi grannar!

Ert hus är verkligen superfint!

Lycka till med röjningen av tomten!

Kram/Maya

Lena sa...

Åh vad roligt att ni får börja med huset nu !! När planerar ni att flytta in då? Kram Lena

Mitt vita hem sa...

Så spännande det låter med huset. Det ser vi verkligen fram emot att få se i dina inlägg.
Kul att åka till melodifestivalen, det blir ju sådan stämning när man är på plats. Åker barnen med eller åker ni själva?
Vi har haft med oss barnen innan när vi har åkt och tittat, de ÄLSKAR det verkligen.
Ha det gott. Kram Heidi

Belfiore sa...

Hur har det gått idag?
Vi är ju helt avkurna från världen med vår kräksjuka. Vi kan inte ens åka och kika på vårt hus och tjuvkika på er tomtförvandling...

Kram/Maya

Anonym sa...

Vad spånnande det ska bli. Det kommer att bli kanonfint.:)Kram Mor

Belfiore sa...

Tack!
Vad skönt att ni är igång nu! Även om det nog aldrig blir precis när man själv vill och tror att saker ska ske. Skulle ni göra alla åtaganden utom nr 1 själva?

Vi är på bättringsväg så om ingen kräks idag så är vi nog klara för den här gången...

Kram/m

Belfiore sa...

Då blir nog ert garage färdigt före vårat...

Har ni mycket hjälp från föräldrar och kompisar om ni ska göra så mycket själva? Om vi bara hade lite mer tid så kulle det nog funka att göra de flesta åtagandena själv. men tid är en brist vara tyvärr.

Vi har inte fått nått slutligt pris på knapparna men vi håller på och jämför olika priser. Billiga är dom inte... Men sååå snygga. Nu funderar vi lite på svarta fast det blir nog vita i slutändan.

Ha det bra!
/m

Belfiore sa...

Vad bra med en snickare i släkten! Skönt att höra att det är fler som låter allt ta den tid det tar:) Man blir så stressad av alla som vips flyttar in i sina hus och man själv inte ens har fattat att dom börjat bygga...

Vi kanske kan hjälpa er med taktegelläggningen om ni behöver extra händer. När tror ni att det blir?

/Maya

Maria - Villa Krutbruket sa...

Hur har det gått för er med grävningen?? :)Nyfiken! :P

Vi bygger ett Doppingen hus sa...

Hej!
Vi ska bygga strax norr om Gävle om vi får igenom vårt bygglov. Hoppas hoppas.
Vore kul att se era ritningar med alla ändringa och tillval ni gjort. Hur mycket att husbygget kommer ni att göra själva?
Kan man börja gjuta grunden mitt i vintern? Vi har jätte mycket snö här nu, så jag trodde vi skulle bli tvungna att vänta jätte länge innan de skulle kunna börja med grunden, men det kanske inte är så???

Johanna sa...

Hur har dett gått för er? nu har ni äntligen börjat, nu är det bara att köra på.
Sköt om er, Kramar